Achtergrond

Hotels Veluwe maken moeilijke tijden door

PDF
Nieuws - Achtergrond
woensdag 29 maart 2017 08:50

De Veluwe beleeft momenteel moeilijke tijden als het gaat om de bezetting van hotels. “Deze regio was voorheen aantrekkelijk voor congressen en toerisme, maar kreeg voor beide aspecten minder aanloop. Congressen vinden vaker plaats in steden en duren korter. Daarnaast kiezen toeristen vaker voor stedentrips.” Dat zegt Jan Steinebach, head of hotels The Netherlands van vastgoed- en huisvestingsadviseur CBRE in het vakblad Entree. Hij noemt de buitenstedelijke gebieden van Flevoland zelfs tot de regio’s met de minste kansen voor een hotel, omdat er volgens Steinebach simpelweg te weinig te doen is voor gasten. Eén trend op de hotelmarkt houdt verband met de vraag naar lage kamerprijzen: de opkomst van Airbnb, lowbudgethotels en hostels. De populariteit van luxe boetiekhotels neemt toe, vanwege de bijzondere belevenis, meldt het blad.

 

Overheid moet ingrijpen bij overlast buitengebied Veluwe

PDF
Nieuws - Achtergrond
donderdag 02 maart 2017 10:45

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Nationaal Park De Hoge Veluwe vinden dat het ministerie van Veiligheid moet ingrijpen als het gaat om de toename van overlast in het buitengebied. Zowel de hoeveelheid gedumpt afval als de overlast van mountainbikers en loslopende honden neemt toe. Nu ook toezichthouders van gemeenten langzaam worden wegbezuinigd, of hun aandacht vooral moeten richten op de binnensteden en dorpskernen, hebben de aso's wat de partijen betreft vrij spel. Dat heeft gevolgen voor het wildleven, met name herten en reeën. Als een gebied stelselmatig wordt verstoord door los rennende honden, dan trekt het wild zich terug. In de praktijk krijgen wijkagenten er hiermee een extra taak bij, en dat klopt volgens de partijen niet.

 

VOC Lokaal onderzoekt: afsluiting overweg Barneveld

PDF
Nieuws - Achtergrond
donderdag 05 januari 2017 09:27

Nadat maandag de Barneveldse wethouders Van den Hengel en Van Daalen de spoorwegovergang Stationsweg-Baron van Nagellstraat af hebben gesloten voor het autoverkeer, toog VOC Lokaal naar de overweg om ter plaatse de situatie te peilen. De afsluiting is nodig omdat Barneveld en ProRail de komende periode op deze plek de Harselaartunnel realiseren. Autoverkeer wordt omgeleid. Omwonenden zeggen dat het vooral erg stil is op de Baron Van Nagellstraat en de Stationsweg. Desondanks proberen automobilisten nog steeds of ze er door kunnen. De meesten keren bij de wegafsluiting om. Een enkeling probeert het via het fietspad. De bouw van de tunnel is nodig om het groeiende autoverkeer te kunnen verwerken. De werkzaamheden gaan in totaal twee jaar duren. De bouw van de tunnel zelf start na de zomervakantie.


 

VOC Lokaal onderzoekt: vuurwerkoverlast 2016 (update)

PDF
Nieuws - Achtergrond
maandag 02 januari 2017 10:59

Het meldpunt vuurwerkoverlast meldt dat het aantal meldingen in de VOC Lokaal regio meevalt. Barneveld telde een kleine 50 meldingen. In Kootwijkerbroek werd vijf keer overlast gemeld, bij Harselaar 17 keer, in Voorthuizen 15 keer en Garderen 6 keer. In de hele gemeente Barneveld staat de teller daarmee op ruim 90 meldingen. Ermelo zit daar net onder, met 44 meldingen in het centrum, 29 bij Telgt en Horst en 9 bij Speuld. Harderwijk was de uitschieter met 115 meldingen, verspreid over de gemeente. Nijkerk had 42 meldingen in het centrum, 23 in Doornsteeg, 10 in Nijkerkerveen en 18 in Hoevelaken. Uit Driedorp kwamen 23 meldingen. In Putten centrum was er slechts 1 melding, wel kwamen er zo'n 55 meldingen uit Krachtighuizen. Het meldpunt is opgezet door dertig lokale fracties van GroenLinks. De vorige telling is van 27 december

 

VOC Lokaal onderzoekt: vuurwerkoverlast 2016

PDF
Nieuws - Achtergrond
dinsdag 27 december 2016 06:12

Het meldpunt Vuurwerkoverlast zegt dat er tot nu toe weinig meldingen van overlast zijn binnengekomen uit de Noord-West Veluwe. Tot 26 december 23:00 uur waren er landelijk 9.623 meldingen ontvangen. Het meldpunt is opgezet door dertig lokale fracties van GroenLinks. Barneveld telde tot nu toe twee meldingen, evenals Voorthuizen. Ermelo en Harderwijk telden, verdeeld over diverse locaties, allebei vijf meldingen van vuurwerkoverlast. In Putten waren er tot nu toe zeven meldingen, met name in de buurt van Krachtighuizen. De overlast concentreert zich aan de Oude Garderenseweg. In Nijkerk staat de teller tot nu toe op 16. vijf meldingen van vuurwerkoverlast hadden betrekking op de omgeving van de Olevoortseweg, in de wijk Corlaer betrof het elf meldingen. 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10