Koppelingen

Nieuws | Omroep Nijkerk

Camera's centrum in gebruik genomen

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 10 december 2018 10:00

In een groot deel van het centrum van Nijkerk is al een tijd een "geslotenverklaring" ingesteld. Binnen dit gebied is vooral ruimte om te verblijven. Gemotoriseerd verkeer dient zoveel mogelijk te worden beperkt. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van de binnenstad, die al een tijd onder druk staat doordat relatief veel doorgaand verkeer (ongeoorloofd) gebruik maakt van een aantal wegen in de binnenstad. Vanaf vandaag worden er camera’s die kentekens registreren in gebruik genomen. Tot 28 februari 2019 is er nog een gewenningsperiode en worden er nog geen bekeuringen uitgedeeld. Als in deze periode voertuigen het gebied inrijden waar de "geslotenverklaring" van kracht is, wordt een waarschuwingsbrief verstuurd in plaats van een boete uitgedeeld. Daarna kunt u rekenen op een boete van € 95,- als u het gebied inrijdt zonder ontheffing.

 

 

Hoevelaken geeft wedstrijd in twee minuten weg

PDF
Nieuws - Hoevelaken
zondag 09 december 2018 01:06

Dat voetballen met de wind mee lang niet altijd een voordeel is, bewees zaterdag de wedstrijd tussen Zwart-Wit ’63 en sc Hoevelaken. In de gehele wedstrijd, waarin vier treffers vielen te noteren, stond een stevige wind in de lengteas van het veld. Alle vier de treffers werden tegen de wind in gemaakt. Hoevelaken was met de tegenwind eenmaal succesvol in de eerste helft, Zwart-Wit scoorde na de rust tegen de wind in drie keer.

 

Voetganger aangereden

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 06 december 2018 15:36

Een voetganger is donderdagochtend om 07.00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding door een automobilist op de kruising Berencamperweg en de Ambachtsstraat in Nijkerk. Hierbij werd in eerste instantie zelfs de hulp ingeroepen van de traumaheli. Nadat de hulpdiensten ter plaatse waren werd deze geannuleerd. Het slachtoffer is wel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie was na het ongeval nog ruime tijd bezig met sporenonderzoek naar de toedracht van de aanrijding waardoor het verkeer enige hinder ondervond.

 

Festival of Lessons and Carols in Nijkerkerveen

PDF
Nieuws - Nijkerkerveen
woensdag 05 december 2018 09:52

Op woensdag 19 december vanaf 18.30 uur vindt er in de Eben-Haëzerkerk een speciale dienst plaats met een Festival of Lessons and Carols. Voor deze dienst is er een projectkoor is samengesteld uit het Amersfoortse Middelpuntkoor en Halleluja uit Nijkerkerveen, samen met kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort. Diverse gastzangers sluiten zich bij deze drie koren aan en vormen zo het projectkoor ‘Puer Natus Est’.

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele dienst in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende bijbelgedeeltes en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. Tijdens deze dienst zijn er ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen.

 

Onderzoek naar intercity-stop Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
woensdag 05 december 2018 07:17

Op station Barneveld Noord, nabij het Transferium, gaan de intercitytreinen op de lijn tussen Amersfoort en Apeldoorn mogelijk vanaf 2021 een extra stop maken. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft dinsdag de opdracht ontvangen vanuit de Tweede Kamer om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken.

 

Twee gewonden na botsing met boom

PDF
Nieuws - Barneveld
zondag 02 december 2018 16:22

Zondagmiddag zijn 2 personen gewond geraakt nadat hun auto frontaal tegen een boom was gereden op de Oldenbarnevelderweg in Barneveld. Nadat de boom werd geraakt, kwam de auto in de naastgelegen sloot tot stilstand. De slachtoffers, een man en een vrouw, konden nog op eigen kracht de rode Citroën verlaten. Beide zijn per ambulance met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.