Koppelingen

Nieuws | Omroep Nijkerk

Lichaam gevonden in Nijkerkernauw

PDF
Nieuws - Nijkerk
zondag 23 september 2018 14:49

In het Nijkerkernauw is zondag ter hoogte van de Wielseweg (Zeewolde) een lichaam aangetroffen. De politie doet onderzoek om de identiteit van de persoon te achterhalen. 

Later meer...

 

Gemeente Barneveld helpt organisatoren evenementen bij aanvraag

PDF
Nieuws - Barneveld
zondag 23 september 2018 13:13

De gemeente Barneveld is bereid organisaties te ondersteunen bij het verzorgen van de evenementenvergunningen. Dit is het resultaat van overleg van de gemeente met het bestuur van de Oranjestichting Barneveld over de (noodzakelijke) wet- en regelgeving rond Koningsdag. Het invullen van ‘de papierwinkel’ voor dergelijke evenementen is dermate complex, dat het steeds moeilijker is een aantrekkelijk programma samen te stellen. Het bestuur van de Oranjestichting Barneveld heeft het aanbod in dank aanvaard, maar zoekt eerst nieuwe kandidaten voor het bestuur. Geïnteresseerden kunnen zich melden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zodra een nieuw bestuur van de Oranjestichting Barneveld is aangetreden, zal de gemeente Barneveld met het nieuwe bestuur bezien wat qua wet- en regelgeving nodig is en hoe de gemeente daarin kan adviseren en ondersteunen.

 

Sparta pakt eerste competitiezege van het seizoen

PDF
Nieuws - Nijkerk
zondag 23 september 2018 10:24

Sparta Nijkerk heeft de eerste zege van het seizoen weten binnen te slepen. Na een gelijkspel en een nederlaag in de eerste twee wedstrijden, wisten de oranjehemden zaterdag vv Berkum te verslaan. Na een kwartier spelen kwamen de Nijkerkers op voorsprong na een doelpunt van Janic Makizodila. Na een klein half uur kwam de ploeg uit Berkum langszij. Sparta domineerde en kon met 1-3 rusten na doelpunten van Van der Wal en wederom Makizodila. Na rust bleef Sparta de bovenliggende partij. De ontketende Makizodila wist nog eenmaal het net te vinden. Eindstand: 1-4.

 

Terschuurse Boys speelt gelijk

PDF
Nieuws - Barneveld
zaterdag 22 september 2018 16:03

Zaterdag 22 september werd op Sportpark Overbeek in Terschuur de voetbalwedstrijd Terschuurse Boys tegen SDS'55 uit Wekerom afgetrapt. Voor de thuisspelende ploeg de eerste competitiewedstrijd onder trainer Willem van 't Land. Op het natte veld werden negentig lange minuten gestreden met een 2-2 gelijkspel als resultaat.

 

Onderhoud aan bomen in gemeente Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
zaterdag 22 september 2018 12:54

Op dit moment voert de gemeente werkzaamheden uit aan bomen in de wijk Paasbos. Vanaf de eerste week van oktober start men ook met snoeiwerkzaamheden in het buitengebied. De bomen worden hierbij ook gecontroleerd op veiligheid.  De werkzaamheden in het buitengebied starten aan de Nieuwe Voorthuizerweg. Tijdens het werk zijn er (verkeers)veiligheidsmaatregelen. Het kan voorkomen dat u gevraagd wordt uw auto op een andere plaats te parkeren of dat een weggedeelte tijdelijk wordt afgezet. In de straten waar de werkzaamheden plaatsvinden, ontvangen de bewoners een brief, waarin zij  op de hoogte worden gesteld over de startdatum van de werkzaamheden en de maatregelen. Voor vragen kunt u contact opnemen met aannemer Flier via telefoonnummer (0318) 654 855.

 

Vrijwilligers terug in Hoevelaken

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 20 september 2018 17:02

Het Hoevelakense Queen of Peace team is van half juli tot begin augustus drie weken in Uganda geweest. Het team vertrok met volle koffers naar Mpigi in Uganda. Er is gewerkt aan het afbouwen van een groot nieuwe schoolgebouwgebouw, er werd lesgegeven in EHBO en basisgezondheidszorg. Tussen de bedrijven door is er veel geleerd over het leven in dit boeren gebied. De safari-break tussen de praktijken door was voor iedereen heel bijzonder. Het team is na een geweldige tijd heelhuids en gezond weer teruggekomen en nu is iedereen weer naar school en aan het werk.

 

Minimale zege Sparta Nijkerk VR1 bij debuut in 3e klasse

PDF
Nieuws - Nijkerk
zondag 23 september 2018 12:27

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben een goed debuut gemaakt in de 3e klasse. In de verre uitwedstrijd tegen AZSV VR2 in Aalten won de ploeg met 0-1 door een doelpunt in de eerste helft van Kim Ruiter.

 

NSC Nijkerk te sterk voor Hierden

PDF
Nieuws - Nijkerk
zaterdag 22 september 2018 17:36

NSC heeft de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen van vv Hierden. Na een ietwat onwennig begin en een afgekeurde goal van Hierden, kwam NSC op voorsprong. Uit de rebound van een vrije trap van Grovenstein kon Peters de bal over de lijn werken. v.v. Hierden deed wat terug door op prachtige wijze gelijk te komen. De tweede helft was vanuit beide partijen slordig. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel, maar vlak voor tijd wist Fennebeumer alsnog de bal tegen de touwen te knallen. Eindstand: 2-1.

 

Brandweer Barneveld houdt jaarvergadering

PDF
Nieuws - Nijkerk
zaterdag 22 september 2018 13:02

De brandweer Barneveld hield vrijdag 21 September haar jaarlijkse vergadering. Daarbij nam men ook afscheid van Bert Donkersteeg die na 23 jaar de brandweer verlaat. Hij ontving een koninklijke onderscheiding van Burgemeester van Dijk. Ook Hans van den Brink, Wijtze Sijtsma en Marien van Dam  kregen een onderscheiding voor 12,5 jaar dienstverband. Peter te Grotenhuis ontving een onderscheiding voor zijn 25 jarig jubileum. Ook was er aandacht voor Willeke van Harn en Henk Groeneveld, die beiden hun diploma ontvingen.

 

Afsluiting deel Nederwoudseweg Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
vrijdag 21 september 2018 11:50

De gemeente Barneveld sluit per 1 oktober 2018 de toegang tot de Nederwoudseweg vanaf de Lunterseweg. De Nederwoudseweg tussen de Lunterseweg en de bocht met de Van Diepeningenlaan komt hiermee te vervallen. Om de Nederwoudseweg vanaf 1 oktober te bereiken moeten auto- en fietsverkeer gebruikmaken van de Van Diepeningenlaan. De afsluiting heeft te maken met de realisering van het woonwijkje Nederwoudse Brinken. Volgens de gemeente was het opheffen van het weggedeelte in het stedenbouwkundig plan van de deelwijk Eilanden-Oost al voorzien. Over de nieuwe situatie informeert de gemeente Barneveld wijkbewoners, de wijkplatforms De Burght en Barneveld-Zuid II, alsmede het basis- en voortgezet onderwijs, omdat veel scholieren gebruikmaken van de Nederwoudseweg.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1632