Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

Vierde uitzending Politiek Café

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 23:08

In samenwerking met Nijkerk.Nieuws.nl maakt OmroepN zaterdag 17 februari de vierde aflevering van het Politiek Café. Het is een tweewekelijks politiek programma op zaterdagochtend tussen 11.00u en 12.00u. In de uitzending is ruimte voor informele praat, maar ook voor stevige argumenten en discussie. Het programma wordt gepresenteerd door Ely Hackmann met in de achtergrond ondersteuning van Wijnand Kooijmans, Ari-Jan van de Bunt, Kevin van Loenen en Hans Haantjens. Het programma is live te volgen via de radio, televisie en via het Youtube kanaal van OmroepN. Wilt u een bijdrage leveren aan het programma? Kom dan langs in onze studio aan het Plein 2E, mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of stuur een WhatsApp naar 06 28 58 43 68. De uitzendingen zijn onderdeel van een breder programma in de aanloop naar de verkiezingen op 21 maart.
Lees meer op OmroepN.nl

 

Geen permanente bewoning De Witte Hoeve Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:34

De gemeente Nijkerk staat permanente bewoning op recreatiepark De Witte Hoeve niet toe. Een verzoek hiertoe is afgewezen door het college van burgemeester en wethouders.  De aanvraag is ingediend door Henk Blokzijl namens de vereniging van eigenaren van het recreatiepark. Het park is gevestigd aan de Prinsenweg en telt rond de 190 recreatiewoningen.  Het college geeft aan dat het park de bestemming recreatie heeft. Permanente bewoning is dan uitgesloten.

 

Rondleiding door nieuwbouw Veensche Boys

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:31

Woensdagavond hebben de sponsorleden van voetbalvereniging Veensche Boys een rondleiding gekregen door het nieuwe verenigingsgebouw van de club uit Nijkerkerveen. Iedereen was onder de indruk en kan via een aparte website bieden op elementen van het nieuwe clubhuis.  De sponsoravond bij Veensche Boys werd afgesloten met een kleine Ajax-veiling die liefst 1.850 euro heeft opgebracht. In de aanbieding was een shirt van Ajax, die was ondertekend door Sjaak Swart.

 

Man uit hoogland mishandeld tijdens carnaval

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:26

Een 55-jarige man uit Hoogland is tijdens het carnavalsweekend mishandeld. Waar op veel plekken feest werd gevierd, liep het voor hem anders af. In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.00 uur, werd hij op de Zevenhuizerstraat het slachtoffer van een mishandeling.  De politie komt graag in contact met getuigen van het incident. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900 8844.

 

Belastingaangifte in bibliotheek Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:24

Wie een belastingaangifte wil doen kan nu ook terecht in de bibliotheek. De bibliotheek stelt kosteloos computers en de printer beschikbaar voor inwoners. Wie hulp nodig heeft bij het invullen van de aangifte, kan contact opnemen met Sigma. Getrainde vrijwilligers helpen graag. Deelname is gratis, maar en zijn wel voorwaarden aan verbonden zoals bijvoorbeeld inkomensgrenzen. De voorwaarden staan op de website van Sigma.

 

Zonnepanelen op nieuwbouw Barneveld

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:20

De gemeente Barneveld wil dat voortaan op alle nieuwbouw - zowel bedrijfspanden als woningen - zonnepanelen worden geplaatst. Tegelijk trekt de gemeente een ton uit om een loket in te richten dat bedrijven adviseert over energiebesparing en de opwekking van duurzame energie. B. en w. verwacht veel van de verduurzaming van bedrijven en wil er het komende jaar stevig op inzetten.

 

Bewoners verbaasd over locatie nieuwe brandweerpost Barneveld

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:33

Bewoners zijn stomverbaasd over de locatie voor de nieuwe brandweerpost in Barneveld. Dit bleek tijdens een informatieavond over deze nieuwe locatie. Bewoners zijn vol onbegrip dat de nieuwe uitrukplek aan de Schoutenstraat, in het pand van Taxi Noot dat in mei vertrekt, zo dicht bij de hoofdlocatie van de brandweer wordt gevestigd. Volgens hen levert dat nauwelijks tijdwinst op.  De gemeenteraad stelde vorige maand unaniem een krediet beschikbaar waarmee het pand van het taxibedrijf geschikt zou worden gemaakt voor de brandweerpost.

 

Waarschuwing over oplichtingspraktijken Barneveld

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:26

Bewoners van de wijken Vliegersveld en de Vaarst in Barneveld waarschuwen elkaar voor de diensten van Woonverbetering Nederland B.V. Het bedrijf staat bekend wegens oplichtingspraktijken met reparaties aan het dak. ‘Trap er niet in’, waarschuwt buurtpreventieteam op Facebook. Medewerkers van Woonverbetering Nederland B.V. belden deze week aan bij bewoners met het aanbod om ter plekke voor 15 euro de dakgoot te reinigen. Volgens Renzo Kok, beheerder van de Facebook-pagina, is de firma vooral uit op geld.

 

25-jarig bestaan Stichting Historisch Hoeflake

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:25

Voor de Stichting Historisch Hoeflake moet het hoogtepunt van dit jaar nog komen. Het is dit najaar 25 jaar geleden, dat vanuit de Lionsclub Hoevelaken de Stichting Historisch Hoeflake werd opgericht.  Eén van de hoofdactiviteiten wordt de najaarsbijeenkomst op 16 november 2018. Er komt een extra fototentoonstelling die word samengesteld door de inwoners en oud-inwoners van Hoevelaken. Met als thema Mijn Hoevelaken mag iedereen die een band heeft met Hoevelaken een foto insturen.

 

College akkoord met pizzeria aan Willem Alexanderplein Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 16 februari 2018 16:23

Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders vind dat het Prins Willem Alexanderplein een geschikte locatie is voor de vestiging van New York Pizza. Dat blijkt uit de antwoorden van vragen van Niels Staal (VVD). De benodigde vergunning is inmiddels afgegeven.  Tegen de komst van de pizzeria bestaan veel bezwaren bij de bewoners van de flat aan het Plein. Zij vrezen onder meer verkeersoverlast.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1581