Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

aanpak A1/A30 bij Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
dinsdag 12 december 2017 10:34

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur stelt totaal 700 miljoen beschikbaar om acute snelwegknelpunten in ons land op te lossen. Hierbij benoemt zij ook specifiek de verkeersproblemen bij knooppunt A1/A30 bij Barneveld.  De minister wil spoedig in overleg voor de precieze aanpak ervan, verkeerswethouder van Daalen van Barneveld reageert verheugd. Het is niet alleen een erkenning van het probleem door het Rijk maar ook dat het bereid is met geld over de brug te willen komen, aldus de wethouder.  Hoeveel precies wordt uitgetrokken door het rijk voor de situatie bij Barneveld is nog niet bekend.

 

parkeergarage Wheemplein gesloten

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 12 december 2017 10:31

Ook vandaag zal de parkeergarage aan het Wheemplein in Nijkerk gesloten zijn. Gisteren zijn daar werkzaamheden begonnen aan een deur.  Om monteurs de ruimte te geven hun werk goed en vooral veilig uit te voeren is besloten om de garage tijdelijk buiten gebruik te stellen. Bewoners van het Wheemplein en de Brede Beek hebben voorafgaand aan de werkzaamheden berichtgeving hierover gekregen. Als alles verder volgens plan verloopt zal de garage per morgen weer zijn opengesteld.

 

kerstmarkt stichting coen groot succes

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 12 december 2017 10:13

De kerstmarkt in de Nijkerkse Opstandingskerk van de stichting COEN heeft ruim duizend euro opgebracht. Het was een gezellige drukte met enthousiaste mensen, die veel kerststukjes kochten en genoten van de oliebollen, de (zelfgemaakte) erwtensoep en andere lekkernijen. In 2017 heeft de stichting COEN twee kledinginzamelacties georganiseerd. In totaal is vijftig kuub kleding naar Sfantu Gheorghe in Roemenië getransporteerd. Met dit transport konden ze ook een flink aantal goede rolstoelen meegeven.

 

Dierenpark Amersfoort gesloten door sneeuw

PDF
Nieuws - Algemeen
dinsdag 12 december 2017 10:07

Doordat Nederland werd bedolven onder de sneeuw, had Dierenpark Amersfoort zondagmiddag besloten de toegangsdeuren te sluiten. Wegens de sneeuwval bestond de kans dat er takken van de bomen loskomen in het park.  Mede om die reden hebben de medewerkers van de dierentuin zondagmiddag besloten vroegtijdig het park te sluiten.

 

Automobilist rijdt lantaarnpaal uit de grond

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 08 december 2017 11:26

Bij een ongeval op de Arkemheenweg in Nijkerk heeft een automobilist woensdagavond een lantaarnpaal uit de grond gereden. De bestuurder raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De schade was flink. Een berger heeft het voertuig meegenomen.

 

Emotioneel afscheid van Corlaerse schapen

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 08 december 2017 11:11

Een emotioneel afscheid donderdagmiddag. Rond drie uur ’s middags werden de schapen uitgezwaaid. De grasmaaiers op poten stonden het hele seizoen in Corlaer om de plantsoenen op een natuurlijke manier te kortwieken. Via De Stavast en Reling liep het gezelschap, richting de Fliersteeg, waar de schapen op stal gaan. Het is slechts een tijdelijk afscheid, want in het voorjaar zullen de schapen van schaapsherder Paul Aalbers weer terugkeren in de wijk.

 

nieuw zwembad krijgt naam

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 12 december 2017 10:26

Voor het nieuwe zwembad in Nijkerk zijn vier namen genomineerd. Met stemformulieren kunnen inwoners stemmen. Uit dertig namen, bedacht voor verenigingen en het huidige zwembadpersoneel van Bad Bloemendal en De Slag, zijn de volgende namen geselecteerd: - De Bloemslag:  - Het Spoorbad:  - ’t Nije Bad:  - Jaap van der Krol Bad. Als de bouw van het zwembad volgens schema verloopt, kan er begin 2018 in het nieuwe bad worden gezwommen.

 

MBO deuren gesloten door sneeuw

PDF
Nieuws - Barneveld
dinsdag 12 december 2017 10:10

MBO Aeres Barneveld hield gisteren de deuren gesloten in verband met de sneeuwval. Alle lessen en examens kwamen te vervallen op het voormalige Groenhorst College.   Vanwege het slechte weer hebben De Meerwaarde en het Johannes Fontanus College hun lesrooster aangepast. Leerlingen van het JFC zijn maandag het tweede uur begonnen. Op De Meerwaarde hoefden onderbouwleerlingen pas om 10.00 uur op school te zijn. 

 

Sinterklaasgift voor de Veensche Kas

PDF
Nieuws - Hoevelaken
vrijdag 08 december 2017 11:32

Sinterklaas en zijn aanhang hadden dinsdagmiddag een grote verrassing voor de Veensche Kas, gevestigd aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen. Deze werkplaats voor verstandelijk beperkte mensen ontving van de sinterklaasvereniging OBB uit Nijkerkerveen een cheque ter waarde van 500 euro. Uiteraard waren de cliënten van de Veensche Kas heel erg blij met deze geste en zongen spontaan een aantal liederen voor de goedheiligman.

 

Dader babbeltruc opgepakt

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 08 december 2017 11:25

De politie heeft de dader van een babbeltruc opgepakt en de gestolen sieraden van een hoogbejaarde Nijkerkse weten te achterhalen. Op de Beatrixstraat in Nijkerk deed een man deed zich voor als medewerker van Ziggo en kwam controleren of de bewoner niet te veel betaalde voor het abonnement. Nadat de man zich naar binnen had gepraat, begon hij over nieuwe briefjes van 50 euro. De verdachte is voorgeleid bij de rechter commissaris in Arnhem en deze heeft bevolen dat deze in ieder geval nog veertien dagen vast blijft zitten zodat de politie nader onderzoek kan doen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1566