Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

Conflict Nijkerk en SRO over sluiting zwembaden in zomer

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 27 april 2017 08:24

De gemeente Nijkerk is 'not amused' nu exploitant SRO Bad Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken in de zomer grotendeels wil sluiten. Het gemeentebestuur noemt die keuze 'onacceptabel'. Het college van Nijkerk heeft de zwembadexploitant een brief gestuurd waarin het ongenoegen wordt geuit over de wijziging van openingstijden voor komende zomer. SRO wil Bad Bloemendal per 1 mei nog maar twee ochtenden vroegopzwemmen aanbieden, dat zijn er nu drie. Verder wil SRO per 1 juni stoppen met discozwemmen en verenigingen eerder op de avond programmeren. Ook is er in de zomervakantie alleen nog zwemles op maandag, woensdag en vrijdag en gaat de Slag zes weken dicht.

 

COA gaat AZC in Ermelo sluiten

PDF
Nieuws - Ermelo
donderdag 27 april 2017 08:01

COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, meldt dat de opvanglocatie voor vluchtelingen aan de DR. Van Dalelaan in Ermelo op termijn gaat sluiten. Er is plek voor tachtig vluchtelingen. Omdat het aantal asielzoekers in ons land fors is afgenomen brengt het COA de totale capaciteit voor de centrale opvang van asielzoekers nog voor het einde van dit jaar terug naar 31.000 beschikbare opvangplaatsen. Daarmee blijven 61 opvanglocaties open. De andere 45 locaties gaan sluiten of zijn al gesloten. Van 18 bestaande locaties wordt de opvangcapaciteit teruggebracht.

 

Lintjesregen Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
donderdag 27 april 2017 07:41

Burgemeester Van Dijk heeft, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, dertien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Barneveld. Dat gebeurde tijdens twee feestelijke bijeenkomsten in de raadszaal; tijdens de eerste bijeenkomst kregen zes inwoners uit Barneveld een onderscheiding; daarna zeven inwoners uit de andere kernen van de gemeente Barneveld. De burgemeester reikte ook twee Jan van Schaffelaarpenningen uit. De Jan van Schaffelaarpenning werd uitgereikt aan Jacqueline de Ridder uit Barneveld en Talitha Jansen uit Voorthuizen.

 

In totaal negen lintjes in Putten en Ermelo

PDF
Nieuws - Ermelo
donderdag 27 april 2017 07:09

Drie inwoners van Putten hebben woensdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Lambooij heeft mevrouw G.L. van Looijengoed-Keijzer, mevrouw T.A.M. Verbeek-Pepers en mevrouw J.G. van den Brink-Leij koninklijk onderscheiden. Het drietal is voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Ermelo kregen zes inwoners uit handen van burgemeester André Baars een koninklijke onderscheiding. Het zestal werd in De Dialoog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat hier om Teuni de Bruijn-Kant, Bert Noteboom, Berend Boom, A. Hop, Hans Beek en Arnold Tromp.

 

Gelderse economie daalt, die op de Veluwe groeit

PDF
Nieuws - Algemeen
woensdag 26 april 2017 12:39

De trend van economische groei was in 2016 in vrijwel alle regio’s zichtbaar. De economie in onze provincie is daarop de enige uitzondering. Die kromp in 2016 opnieuw, net als in 201. Dat is af te leiden uit cijfers van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek. Reden voor de krimp in onze provincie is de aanhoudende afname van de aardgaswinning. Toch hoort de economie op de Veluwe bij de gestegen economieën in ons land. De Nederlandse economie groeide in 2016 gemiddeld met 2,2 procent. Op de Veluwe is de economie gegroeid met 2,4%. 

 

Geen glazen, flesjes en blikjes op Koningsdag Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
woensdag 26 april 2017 08:28

De gemeente Nijkerk heeft bepaald dat tijdens Koningsdag glas en blik op straat verboden is in het centrum van Nijkerk en Hoevelaken. Reden is dat et glas en de drinkblikjes kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Dit betekent dat tussen 10.00 uur en 03.00 uur geen consumpties in blik en glas, die elders worden gebruikt, mogen worden verkocht en dat mensen in dit gebied op straat geen consumpties in glas, zoals glazen en flesjes, bij zich mogen hebben. Ook mogen bezoekers geen drinkblikjes bij zich hebben. Alleen in horecagelegenheden en op de terrassen van de horeca mogen consumpties in glas worden geserveerd, zo meldt de gemeente Nijkerk.

 

Koningsnacht Ermelo en Harderwijk zonder grote incidenten

PDF
Nieuws - Algemeen
donderdag 27 april 2017 07:52

De politie meldt dat het centrum van Ermelo tijdens Koningsnacht afgeladen vol was. Een was een paar duizend man op de been. Volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize‏ doemde in de loop van de nacht "ronduit beschonken volk" op. ,,De een in oorlog met zijn broodje shoarma, de ander in gesprek met een schutting'', aldus Van Heerikhuize. Ook in Harderwijk was het gezellig druk bij Harderwijk Live. Ondanks de kou stond dit jaar de markt weer vol. De politie spreekt van een koningsnacht zonder echte incidenten.

 

De Ark koopt Goede Herderkerk in Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 27 april 2017 07:22

De Ark meldt dat de evangelische gemeente de gereformeerde Goede Herderkerk in Nijkerk koopt, samen met de bijbehorende kosterswoning. In 2016 besloot de kerkenraad van de gereformeerde kerk om de Goede Herderkerk te sluiten en te verkopen. Dat gebeurde na overleg met de leden. Momenteel wordt de Kruiskerk, de andere gereformeerde kerk in Nijkerk opgeknapt. De Ark koopt de kerk omdat het huidige gebouw aan de Gasthuisstraat door ledengroei te klein is geworden. De overdracht van de Goede Herderkerk vindt uiterlijk op 1 oktober plaats. Daarna worden een aantal aanpassingen uitgevoerd. Medio februari 2018 kan de kerk in gebruik worden genomen. Foto: archief

 

Lintjesregen in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
donderdag 27 april 2017 06:59

Burgemeester Van Schaik heeft woensdag aan tien inwoners van de gemeente Harderwijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Negen personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Pé Sijsma is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als zendings- en tropenarts is Sijsma van 1967 tot 1975 actief geweest in Kameroen. Vervolgens heeft hij zich in de jaren 70 en 80 onder andere ingezet voor uiteenlopende vrijwilligersorganisaties in binnen- en buitenland, waaronder in rampgebieden als Bangladesh en Libanon. Zijn echtgenote Sijsma-Swellengrebel werd benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Bevrijdingsvuur naar Putten

PDF
Nieuws - Putten
woensdag 26 april 2017 08:51

Al jaren is het een traditie dat gemeenten het Bevrijdingsvuur gaan ophalen in Wageningen. In de stad waar het einde van de Tweede Wereldoorlog officieel zijn einde kende, wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken. In 2011 werd het vuur voor het eerst naar Putten gebracht. Een groep van ongeveer 22 inwoners neemt deze taak op zich. Tijdens de tocht en bij de binnenkomst in het dorp zullen verschillende leden van het college de renners aanmoedigen. Aangekomen op het Fontanusplein overhandigt loopgroep De Samenloop om 09.00 uur het bevrijdingsvuur aan burgemeester Lambooij en zal vervolgens de huldigingsceremonie beginnen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1570