Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

Buurtvereniging Krachtighuizen energiezuiniger dankzij stimuleringsregeling Putten

PDF
Nieuws - Putten
maandag 22 mei 2017 09:41

Buurtvereniging Krachtighuizen profiteert als eerste van de stimuleringsregeling van de gemeente Putten. De buurtvereniging wil graag zelf haar energie opwekken. Geert Middel, voorzitter van het bestuur, klopte aan bij de gemeente voor ondersteuning hierbij. Bij buurtvereniging Krachtighuizen zijn zo’n 65 gezinnen actief, die een binding hebben met het buurtschap. De vereniging krijgt geen subsidie en moet in eigen onderhoud voorzien. De aanschaf van zonnepanelen is een logisch vervolg om de kosten van de energierekening in de toekomst terug te dringen. De panelen liggen inmiddels op het dak van buurthuis ‘t Krachtig Huus. Putten heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn. 

Man gearresteerd na beledigen agenten in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 22 mei 2017 09:24

In Harderwijk heeft de politie zondag een man aangehouden wegens belediging van politieagenten. Het incident vond plaats op de Boekhorstlaan. De verdachte is een 40-jarige man uit Utrecht, die volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize te boek staat als veelpleger met ruim 80 antecedenten. De verdachte zat als passagier in een personenauto waarmee een snelheidsovertreding was gepleegd. Zo rustig als de bestuurder was, zo over de rooie ging de passagier, aldus de wijkagent. Ronduit dronken riep hij de agenten van de motorbrigade 'teringlijers en kankerleijers' toe. Daarop werd de verdachte gearresteerd. 

Auto slaat over de kop in Putten

PDF
Nieuws - Putten
maandag 22 mei 2017 09:04

In Putten is zaterdagavond een automobilist met zijn auto over de kop geslagen. Het ongeval vond plaats op de Garderenseweg. De hulpdiensten zijn direct ter plaatse gegaan, waar ze een auto op zijn kop aantroffen. De automobilist is mogelijk de macht over het stuur verloren en in de berm terecht gekomen. Bij het ongeval raakte niemand gewond, wel was er, behalve forse schade aan het voertuig, ook enorme schade aan lantaarnpalen en het hekwerk van het weiland waar de automobilist tot stilstand kwam. Foto: Johan Wakker, politie Putten.  

Kop-Staartbotsing op A1 bij Terschuur

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 22 mei 2017 08:54

Op de Rijksweg A1 ter hoogte van Terschuur heeft zondagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Drie voertuigen kwamen door onbekende oorzaak in botsing. Over gewonden is niks bekend. de voertuigen zijn door een bergingsbedraijf afgevoerd. Het ongeval veroorzaakte een file in de richting van Hoevelaken. Foto: 112PersFotografie. 
 

Vrachtwagen ramt gevel in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
vrijdag 19 mei 2017 15:14

Een vrachtwagen heeft vrijdagochtend de gevel van Deltadoors aan de Reaumurstraat in Harderwijk geramd. De vrachtwagen ramde meerdere auto’s voor hij tegen de pui tot stilstand kwam. Wonder boven wonder liep alleen de chauffeur verwondingen op. ,,Gelukkig was er op het moment van het ongeval niemand in dat deel van het pand. Als het 10 minuten later was gebeurd, had ik er gestaan”, zegt Jan Berg van Deltadoors. De eigenaar van het bedrijf was onderweg naar het pand en reed 150 meter achter de vrachtwagen. ,,Ik had een collega aan de lijn en die zag die vrachtwagen met een behoorlijke snelheid op het pand afrijden. Hij schrok zich dood.” Volgens de politie is de chauffeur mogelijk onwel geworden en liep lichte snijwonden op bij het ongeval. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Foto: 112PersFotografie. 

Wilgentunnels Barneveld vernield

PDF
Nieuws - Barneveld
vrijdag 19 mei 2017 13:08

De wilgentunnels aan de Jacob Catsstraat in Barneveld zijn vernield. De gemeente Barneveld zegt dat jammer te vinden, zeker gezien de inzet van leerlingen bij de aanleg ervan. Op 22 maart, de Nationale Boomfeestdag, hebben tientallen leerlingen van de Eben-Haëzerschool aan de Schoutenstraat, samen met de wethouders Van Daalen en Van den Hengel, hard gewerkt aan het planten van groen en het vlechten van de wilgentunnels bij de speelplaats aan de Jacob Catsstraat. Dit als ondersteuning van het doel: meer natuur, meer speelruimte. De gemeente zegt te hopen dat met alle bewoners er voor kan worden gezorgd dat deze vernielingen niet meer voorkomen.

 

Twee keer brand in twee dagen tijd bij recyclingbedrijf Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 22 mei 2017 09:10

Het recyclingbedrijf Van Werven aan de Snellisustraat in Harderwijk is voor de tweede opeenvolgende dag getroffen door brand. De brandhaard van zaterdag was in dezelfde afvalopslaghal als vrijdag. Nadat zaterdag kort voor 20 uur een melding van zwarte rook uit het pand van Van Werven kwam werd meteen ingezet op een middelbrand, hetgeen inhoudt dat er twee blusvoertuigen op pad zijn gestuurd. Een kwartiertje later kon het sein brand meester worden gegeven. Om er voor te zorgen dat de vlammen niet opnieuw zouden oplaaien, werd het huisvuil door een kraan van het bedrijf uit elkaar getrokken. De brandweer bluste dit af. Er raakte niemand gewond. Hoe groot de schade is, is nog onbekend. Foto: 112PersFotografie. 

Vermist 2-jarig jongetje Barneveld teruggevonden

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 22 mei 2017 08:58

Zaterdag is de 2-jarige Aron uit Barneveld enige tijd vermist geweest. Uiteindelijk is de peuter teruggevonden vlakbij zijn huis. Een paar honderd mensen gingen zaterdagavond de straat op om naar het jongetje uit te kijken. De politie rukte met meerdere eenheden uit en zette een helikopter in. Bij de zoektocht werden ook reddingshonden ingezet en speurden agenten met rubberbootjes het water in de buurt af. Na een lange zoektocht werd het jongetje aangetroffen in de achtertuin van een overbuurman. Hij lag te slapen achter een vuilnisbak. De peuter maakt het goed. Barnevelder Wim Verweij trof het ventje achter de kliko aan. Hij had van de consternatie rondom de zoektocht niets meegekregen, maar werd door een overbuurman gewaarschuwd. Foto: 112PersFotografie. 

Voertuig laat verfspoor achter in Ermelo

PDF
Nieuws - Ermelo
maandag 22 mei 2017 08:38

Op de Stationsstraat en op de Putterweg in Ermelo heeft vrijdagmiddag een voertuig meters lange verf verloren. De gemeente Ermelo kwam er achter en heeft met een hogedrukspuit de wegen schoon gespoten. Het spoor liep vanaf de Stationstraat tot aan de Putterweg. Omdat de gemeente het wegdek moest reinigen heeft het verkeer enige hinder ondervonden. Foto: 112PersFotografie. 

Ermelo onveiligste gemeente op de Veluwe

PDF
Nieuws - Ermelo
vrijdag 19 mei 2017 13:11

Ermelo is de meest onveilige gemeente op de Veluwe. Ermelo staat op plaats 49 (verleden jaar 58) van onveilige gemeenten in de Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. Volgens burgemeester André Baars van Ermelo worden de cijfers voor Ermelo vertroebeld door de hoeveelheid instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en de ruim honderd vakantieparken. Amsterdam is opnieuw de onveiligste gemeente van het land. De veiligste gemeente van het land is Tubbergen in Twente. In onze regio volgt na Ermelo de gemeente Harderwijk op plaats 155 (was 137). Harderwijk is dus iets veiliger geworden. Nijkerk staat op plaats 180 (verleden jaar 296). Nijkerk is daarmee onveiliger geworden. Putten stijgt van plek 241 naar 214, Barneveld daalt van 230 naar 270.  
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1582