donderdag 10 augustus 2017 11:02
PDF

Stadhuis Harderwijk krijgt groen voorplein: stadhuistuin

Het parkeerdek voor het stadhuis in Harderwijk moet gerenoveerd worden, omdat deze al geruime tijd lekt. Naast de technische aspecten is er, in aansluiting op de renovatie van de binnenzijde, ook gezocht naar manieren om het gebouw te vergroenen. Bij de start van de renovatie is aan omwonenden gevraagd hoe zij tegen het stadhuis aankijken. Toen is aangegeven dat meer groen op het parkeerdek wenselijk is. Inmiddels wordt het parkeerdek aangepast tot een groene stadhuistuin. Het voorplein wordt autovrij en er is voldoende ruimte voor bezoekers van het stadhuis en de bibliotheek om de fiets te stallen. Door de bouwwerkzaamheden is de entree van het stadhuis tijdelijk minder goed toegankelijk. Meer informatie over de renovatie op www.harderwijk.nl/renovatiestadhuis.