Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Tijdelijk niet parkeren op het Klooster in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 26 juni 2017 18:14

Bezoekers aan Harderwijk kunnen tijdelijk niet parkeren op het Klooster. Dit in verband met het podiumspektakel dat plaatsvindt op 29 en 30 juni en op 1 juli. De parkeerruimte is niet beschikbaar in de periode van maandag 26 juni tot en met maandag 3 juli om 18.00 uur. In die week worden voorafgaand aan de opvoering het podium en de tribunes opgebouwd en na de uitvoering weer afgebroken.

 

Bewolking heeft de overhand, max 21 graden

PDF
Weer - Vooruitzichten
maandag 26 juni 2017 18:07

Dinsdag gaat de boeken in als een dag waarop de zon wel even tevoorschijn komt, maar de bewolking steeds meer de overhand krijgt. Het blijft droog en bij een tot kracht 4 toenemende oostnoordoostenwind stijgt de temperatuur naar maximaal 21 graden. Vanavond en vannacht is het bewolkt en passeert een zone met regen. De wind blijft matig, kracht 4, doorwaaien en vannacht komt het minimum uit op 14 graden. Morgen loopt de temperatuur op naar ongeveer 23 graden. Een vrij hoge temperatuur, maar daarbij is er wel vrij veel bewolking waaruit enkele buien vallen. De matige oostnoordoostenwind draait later op de dag naar het zuidzuidwesten en neemt later af tot zwak, kracht 2. Donderdag en vrijdag blijft het, onder invloed van een depressie boven het zuiden van Zweden, onbestendig bij zo'n 20 graden.

 

Vermeende industriebrand Nijkerk is vandalisme

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 26 juni 2017 17:45

In Nijkerk is zaterdag sprake geweest van een vermeende industriebrand. Zaterdagavond werd de brandweer van Nijkerk opgeroepen voor een PRIO 1 op de hoek Gildenstraat en Ambachtstraat. Een getuige had gemeld dat er dikke zwarte rookwolken uit een groot pand zouden komen. Toen de brandweer arriveerde bleek er sprake te zijn van vandalisme. Er bleek een hoeveelheid afval en hout in brand te staan tussen een aantal panden in. De brandweer heeft het vuurtje snel geblust. 

Nijkerk gaat fietswrakken verwijderen bij station

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 26 juni 2017 14:16

In en rondom de fietsenstalling van station Nijkerk staan veel fietswrakken. Momenteel krijgen deze fietsen een label. Personen die een fiets op het station hebben staan met een label worden verzocht deze fiets voor 6 juli te verwijderen. Fietswrakken zijn fietsen in of rondom de stalling die rijtechnisch in onvoldoende staat verkeren (kromgebogen wielen en dergelijke). Bovendien zijn deze fietsen al langere tijd niet meer gebruikt. Daardoor wordt onnodig (stalling)ruimte ingenomen. Ook versperren deze fietsen vaak de doorgang. Dit is niet alleen vervelend voor bezoekers van het station. Ook kan het gevaarlijke situaties opleveren als de hulpdiensten snel op het station moeten zijn bij een ongeval. 

Politie 'bevrijdt' man uit toilet in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 26 juni 2017 13:55

De politie in Harderwijk heeft maandagochtend te maken gekregen met een onopzettelijke opsluiting in een toilet. Volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize‏ zat de deur muurvast, en moesten de agenten inventief zijn. Uiteindelijk wisten de agenten een slijptol te lenen bij bouwvakkers die aan het werk waren bij het gemeentehuis in Harderwijk. Vervolgens kon de onfortuinlijke toiletganger binnen een minuut worden "bevrijd". Volgens de wijkagent gebeurde dat zonder al te veel schade. Foto: Jelle van Heerikhuize. 

Kettingbotsing op A28 bij Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 23 juni 2017 16:45

Vrijdag aan het einde van de ochtend heeft een kettingbotsing plaatsgevonden op de A28 ter hoogte van Nijkerk. Op het moment van de aanrijdingen reden de voertuigen met een relatief lage snelheid. Hoewel de schade aanzienlijk is kwamen alle inzittenden met de schrik vrij. Uit voorzorg zijn de inzittenden gecontroleerd door ambulancepersoneel. De kettingbotsing veroorzaakte een flinke file in de richting van Zwolle.

 

Korte telefoonstoring gemeentehuis Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 26 juni 2017 17:51

In Harderwijk heeft zich een storing voorgedaan in de telefooncentrale van het gemeentehuis. Hierdoor was de telefonische bereikbaarheid van het gemeentehuis en de diverse afdelingen niet optimaal. Kort na 10 uur meldde de gemeente Harderwijk dat de storing verholpen was en dat de gemeente weer als vanouds telefonisch bereikbaar was. Wat de storing heeft veroorzaakt is niet bekendgemaakt.


 

Bestelauto botst tegen boom in Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 26 juni 2017 17:40

Op de Barneveldseweg in Nijkerk is vrijdagavond een automobilist met haar auto tegen een boom aan gebotst. De bestuurder van de bestelbus vloog door onbekende reden uit de bocht, schoot in de remmen en botste tegen de boom. De bijrijder vloog hierbij uit de auto en belandde op de grond. Voorbijgangers hebben eerste hulp verleend. De man raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De Barneveldseweg is vanwege de afhandeling van het ongeval afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Foto: 112persfotografie. 

Vandalisme Ermelo: auto's en bushokje beschadigd

PDF
Nieuws - Ermelo
maandag 26 juni 2017 14:11

Zondagochtend zijn verschillende inwoners van Ermelo onaangenaam verrast door vandalen. Een of meer onbekenden hebben de ruiten van tenminste drie auto's met bakstenen aan diggelen gegooid. Er lijkt vooralsnog niets uit de voertuigen te zijn verdwenen. De vernielingen vonden plaats aan het Kozakkenkamp en de Hamburgerweg. Ook werd een bushokje vernield. De politie vraagt personen die schade hebben geleden door deze actie om zo snel mogelijk aangifte te doen. Personen die in de nacht van zaterdag op zondag of zondagochtend iets verdachts hebben gezien in dit gebied worden verzocht dat te melden bij de politie op nummer 0900-8844. 

Regionale Veteranendag zaterdag in Harderwijk

PDF
Nieuws - Algemeen
maandag 26 juni 2017 12:53

Dit jaar vindt de Regionale Veteranendag plaats in Harderwijk, op zaterdag 1 juli. Het programma van de regionale veteranendag heeft een iets andere opzet dan in voorgaande jaren, het rijdend defilé is namelijk vervallen. Het programma is zo ingericht dat zowel het publiek als veteranen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen blijven ontmoeten. Het programma met de activiteiten en tijden is te vinden op www.regionaleveteranendag.com 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>