Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Conflict Nijkerk en SRO over sluiting zwembaden in zomer

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 27 april 2017 08:24

De gemeente Nijkerk is 'not amused' nu exploitant SRO Bad Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken in de zomer grotendeels wil sluiten. Het gemeentebestuur noemt die keuze 'onacceptabel'. Het college van Nijkerk heeft de zwembadexploitant een brief gestuurd waarin het ongenoegen wordt geuit over de wijziging van openingstijden voor komende zomer. SRO wil Bad Bloemendal per 1 mei nog maar twee ochtenden vroegopzwemmen aanbieden, dat zijn er nu drie. Verder wil SRO per 1 juni stoppen met discozwemmen en verenigingen eerder op de avond programmeren. Ook is er in de zomervakantie alleen nog zwemles op maandag, woensdag en vrijdag en gaat de Slag zes weken dicht.

 

2tegen2 straatvoetbaltoernooi Nijkerk van start

PDF
Sport - Voetbal
donderdag 27 april 2017 08:08

Voor de 6de keer organiseert het Jeugd- en jongerenwerk Nijkerk het 2tegen2 straatvoetbaltoernooi. Ook dit jaar strijden de groepen 5 t/m 8 om de titel beste straatvoetballer(ster) van Nijkerk. Het toernooi word in verschillende categorieën gespeeld. De groepen 5 en 6 spelen in 1 categorie, net als de groepen 7 en 8. De voorronden worden afgewerkt in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. De opening op woensdag 17 mei vindt net als verleden jaar plaats op het plein van de Koningslinde. Vervolgens word er gespeeld op 24 mei bij Voetbalkooi Ichttus, op 31 mei bij voetbalkooi Baggelaar, op 7 juni op het plein van school Holk, op 21 juni bij voetbalkooi Hoevelaken en op 28 juni de finale in het centrum van Nijkerk. 

 

Koningsnacht Ermelo en Harderwijk zonder grote incidenten

PDF
Nieuws - Algemeen
donderdag 27 april 2017 07:52

De politie meldt dat het centrum van Ermelo tijdens Koningsnacht afgeladen vol was. Een was een paar duizend man op de been. Volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize‏ doemde in de loop van de nacht "ronduit beschonken volk" op. ,,De een in oorlog met zijn broodje shoarma, de ander in gesprek met een schutting'', aldus Van Heerikhuize. Ook in Harderwijk was het gezellig druk bij Harderwijk Live. Ondanks de kou stond dit jaar de markt weer vol. De politie spreekt van een koningsnacht zonder echte incidenten.

 

De Ark koopt Goede Herderkerk in Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 27 april 2017 07:22

De Ark meldt dat de evangelische gemeente de gereformeerde Goede Herderkerk in Nijkerk koopt, samen met de bijbehorende kosterswoning. In 2016 besloot de kerkenraad van de gereformeerde kerk om de Goede Herderkerk te sluiten en te verkopen. Dat gebeurde na overleg met de leden. Momenteel wordt de Kruiskerk, de andere gereformeerde kerk in Nijkerk opgeknapt. De Ark koopt de kerk omdat het huidige gebouw aan de Gasthuisstraat door ledengroei te klein is geworden. De overdracht van de Goede Herderkerk vindt uiterlijk op 1 oktober plaats. Daarna worden een aantal aanpassingen uitgevoerd. Medio februari 2018 kan de kerk in gebruik worden genomen. Foto: archief

 

Lintjesregen in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
donderdag 27 april 2017 06:59

Burgemeester Van Schaik heeft woensdag aan tien inwoners van de gemeente Harderwijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Negen personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Pé Sijsma is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als zendings- en tropenarts is Sijsma van 1967 tot 1975 actief geweest in Kameroen. Vervolgens heeft hij zich in de jaren 70 en 80 onder andere ingezet voor uiteenlopende vrijwilligersorganisaties in binnen- en buitenland, waaronder in rampgebieden als Bangladesh en Libanon. Zijn echtgenote Sijsma-Swellengrebel werd benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Gelderse economie daalt, die op de Veluwe groeit

PDF
Nieuws - Algemeen
woensdag 26 april 2017 12:39

De trend van economische groei was in 2016 in vrijwel alle regio’s zichtbaar. De economie in onze provincie is daarop de enige uitzondering. Die kromp in 2016 opnieuw, net als in 201. Dat is af te leiden uit cijfers van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek. Reden voor de krimp in onze provincie is de aanhoudende afname van de aardgaswinning. Toch hoort de economie op de Veluwe bij de gestegen economieën in ons land. De Nederlandse economie groeide in 2016 gemiddeld met 2,2 procent. Op de Veluwe is de economie gegroeid met 2,4%. 

 

COA gaat AZC in Ermelo sluiten

PDF
Nieuws - Ermelo
donderdag 27 april 2017 08:01

COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, meldt dat de opvanglocatie voor vluchtelingen aan de DR. Van Dalelaan in Ermelo op termijn gaat sluiten. Er is plek voor tachtig vluchtelingen. Omdat het aantal asielzoekers in ons land fors is afgenomen brengt het COA de totale capaciteit voor de centrale opvang van asielzoekers nog voor het einde van dit jaar terug naar 31.000 beschikbare opvangplaatsen. Daarmee blijven 61 opvanglocaties open. De andere 45 locaties gaan sluiten of zijn al gesloten. Van 18 bestaande locaties wordt de opvangcapaciteit teruggebracht.

 

Lintjesregen Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
donderdag 27 april 2017 07:41

Burgemeester Van Dijk heeft, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, dertien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Barneveld. Dat gebeurde tijdens twee feestelijke bijeenkomsten in de raadszaal; tijdens de eerste bijeenkomst kregen zes inwoners uit Barneveld een onderscheiding; daarna zeven inwoners uit de andere kernen van de gemeente Barneveld. De burgemeester reikte ook twee Jan van Schaffelaarpenningen uit. De Jan van Schaffelaarpenning werd uitgereikt aan Jacqueline de Ridder uit Barneveld en Talitha Jansen uit Voorthuizen.

 

In totaal negen lintjes in Putten en Ermelo

PDF
Nieuws - Ermelo
donderdag 27 april 2017 07:09

Drie inwoners van Putten hebben woensdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Lambooij heeft mevrouw G.L. van Looijengoed-Keijzer, mevrouw T.A.M. Verbeek-Pepers en mevrouw J.G. van den Brink-Leij koninklijk onderscheiden. Het drietal is voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Ermelo kregen zes inwoners uit handen van burgemeester André Baars een koninklijke onderscheiding. Het zestal werd in De Dialoog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat hier om Teuni de Bruijn-Kant, Bert Noteboom, Berend Boom, A. Hop, Hans Beek en Arnold Tromp.

 

Interne strijd bij VSG Ermelo

PDF
Sport - Algemeen
donderdag 27 april 2017 06:47

Bij de 25e ronde van de interne competitie van het Veluws Schaak Genootschap (VSG) in Ermelo heeft Vecht het snel moeten afleggen tegen Bosch. Een stukoffer dat vergiftigd was kostte hem gelijk de partij. Ook Wattez won in 35 minuten van Van Enk. Henk Miedema kwam al snel slechter te staan en moest na lang vechten het hoofd buigen tegen Viets. Petersen bood Jongejan een pion aan maar de diepere gedachte erachter merkte de laatste niet op. Een venijnig dameoffer met stukwinst was het gevolg, waardoor de partij verloren was. Hollmann speelde met het London systeem tegen Bieringa, die geen antwoord vond en Hollmann incasseerde het punt. 
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>