Koppelingen

Pop-up diner Nijkerk succesvol

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 13 december 2018 19:49

Twee weken geleden organiseerde Stichting Citymarketing Nijkerk in samenwerking met de scholen Accent, Corlear college en Aeres Nijkerk en Nijkerkse horeca een pop-up diner voor bijna 80 inwoners van Nijkerk. De opbrengst van €1.500,- is woensdagochtend 12 december gedoneerd aan de voedselbank van Nijkerk. In het bijzijn van een aantal enthousiaste vrijwilligers van de voedselbank werd de cheque overhandigd aan Jan Brons, coördinator van de voedselbank. Met de opbrengst worden cadeaus gekocht voor de kinderen van mensen die geregistreerd staan bij de voedselbank.

 

Nijkerkse toren niet in Top2000

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 13 december 2018 09:50

Het lied 'Mijn Gebed' van DC Lewis staat niet in de Top2000 van NPO Radio 2. In de clip van de in 2000 overleden Lewis komt de Nijkerkse grote kerk met bekende witte toren voor. De afgelopen weken voerde Wilbrand Rakhorst actie om het lied, net als in 2017, in de traditionele muzieklijst van de publieke omroep te krijgen. Helaas kreeg het nummer te weinig stemmen voor een notering.

 

Hoevelaken geeft wedstrijd in twee minuten weg

PDF
Nieuws - Hoevelaken
zondag 09 december 2018 01:06

Dat voetballen met de wind mee lang niet altijd een voordeel is, bewees zaterdag de wedstrijd tussen Zwart-Wit ’63 en sc Hoevelaken. In de gehele wedstrijd, waarin vier treffers vielen te noteren, stond een stevige wind in de lengteas van het veld. Alle vier de treffers werden tegen de wind in gemaakt. Hoevelaken was met de tegenwind eenmaal succesvol in de eerste helft, Zwart-Wit scoorde na de rust tegen de wind in drie keer.

 

Voetganger aangereden

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 06 december 2018 15:36

Een voetganger is donderdagochtend om 07.00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding door een automobilist op de kruising Berencamperweg en de Ambachtsstraat in Nijkerk. Hierbij werd in eerste instantie zelfs de hulp ingeroepen van de traumaheli. Nadat de hulpdiensten ter plaatse waren werd deze geannuleerd. Het slachtoffer is wel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie was na het ongeval nog ruime tijd bezig met sporenonderzoek naar de toedracht van de aanrijding waardoor het verkeer enige hinder ondervond.

 

Festival of Lessons and Carols in Nijkerkerveen

PDF
Nieuws - Nijkerkerveen
woensdag 05 december 2018 09:52

Op woensdag 19 december vanaf 18.30 uur vindt er in de Eben-Haëzerkerk een speciale dienst plaats met een Festival of Lessons and Carols. Voor deze dienst is er een projectkoor is samengesteld uit het Amersfoortse Middelpuntkoor en Halleluja uit Nijkerkerveen, samen met kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort. Diverse gastzangers sluiten zich bij deze drie koren aan en vormen zo het projectkoor ‘Puer Natus Est’.

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele dienst in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende bijbelgedeeltes en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. Tijdens deze dienst zijn er ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen.

 

Onderzoek naar intercity-stop Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
woensdag 05 december 2018 07:17

Op station Barneveld Noord, nabij het Transferium, gaan de intercitytreinen op de lijn tussen Amersfoort en Apeldoorn mogelijk vanaf 2021 een extra stop maken. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft dinsdag de opdracht ontvangen vanuit de Tweede Kamer om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken.

 

Sparta luidt winterstop in met "Niet Te (Winter) Stoppen"

PDF
Nieuws - Nijkerk
woensdag 12 december 2018 23:49

Zaterdag speelt het eerste van v.v. Sparta Nijkerk haar laatste competitiewedstrijd van 2018. Deze wordt thuis op de Ebbenhorst gespeeld tegen ACV Assen. De succesvolle eerste helft van het seizoen zal worden afgesloten met een feest. Onder het motto 'Niet Te (Winter) Stoppen' wordt de kantine verbouwd tot een grote dansvloer. De initiatiefnemer van het feest is de supportersvereniging van v.v. Sparta Nijkerk. "Vorig jaar organiseerden we het Niet Te (Winter) Stoppen feest voor de eerste keer en dit was meteen een groot succes! Daarom doen we het dit jaar gewoon weer en hopen we dat net zo gezellig wordt!”, aldus de supportersvereniging.

 

Samenwerkingspartners ondertekenen Convenant Sluitende Aanpak Personen met Verward Gedrag

PDF
Nieuws - Barneveld
donderdag 06 december 2018 21:14

Gemeente Barneveld, Politie Regionale Eenheid Oost-Nederland, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM), Elan Barneveld/Bemoeizorg Barneveld, GGZ Centraal, Woningstichting Barneveld en Huisartsenpost Eemland hebben de handen ineen geslagen in de aanpak van personen met verward gedrag. De partners willen nauw samenwerken om voor deze mensen een veilig en zinvol eigen leven te organiseren binnen de samenleving. Op woensdag 5 december legden de zeven partners hun gezamenlijk intentie vast door het ondertekenen van het ‘Convenant Sluitende Aanpak Personen met Verward Gedrag’.

Foto: Pauw Media

Kernpartners ondertekenen het Convenant Sluitende Aanpak Personen met Verward Gedrag.

(v.l.n.r.) dhr. A.P. Huizer (Elan Barneveld/Bemoeizorg Barneveld), mw. L. Brouwer-de Jong (Woningstichting Barneveld), dhr. D. van der Heide (GGZ Centraal), dhr. P.J.T. van Daalen (Gemeente Barneveld), mw. D. Jaspers (Huisartsenpost Eemland), dhr. H.C.A. Wilbrink (Politie Regionale Eenheid Oost-Nederland) en (niet op de foto) dhr. J. Pierik (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland- Midden)

 

Cafetaria Nijkerk overvallen

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 06 december 2018 15:20

Sinterklaasavond rond 20.15 uur is Cafetaria Happy Food aan de Hoefslag in Nijkerk overvallen. De medewerkers van de snackbar kwamen hierbij met de schrik vrij. Er waren bij de overval twee daders betrokken. Het signalement van de eerste man is een leeftijd van ongeveer 17 tot 20 jaar, een lengte van 1,85 meter met een getinte huidskleur en een normaal postuur. Hij was gekleed in een donkerblauwe jas met capuchon en een zwarte sjaal, die deels voor zijn gezicht zat. De tweede man is van dezelfde leeftijd als de eerste dader en ca. 1,75 meter lang. Ook hij heeft een getinte huidskleur en droeg een donkere jas met blauwe capuchon en een petje. Er is niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

 

Donderdagavond opening Nijkerk On Ice

PDF
Nieuws - Nijkerk
woensdag 05 december 2018 07:24

Op het Plein in Nijkerk zijn de werkzaamheden in volle gang om donderdagavond de opening mogelijk te maken van de kunstijsbaan. Deze opening is voor sponsoren en vrijwilligers. Alle overige schaatsliefhebbers kunnen schaatsen vanaf vrijdagmiddag 15.15 uur. Op de website www.nijkerkonice.nu kan je nalezen wat de openingstijden zijn van de ijsbaan.