Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Eerste bijeenkomst herinrichting plein Van Noorstraat Nijkerkerveen

PDF
Nieuws - Nijkerkerveen
vrijdag 22 juni 2018 12:42

Maandag 25 juni is de eerste bijeenkomst van de pas gevormde klankbordgroep die zich buigt over de herinrichting van het plein op de van Noortstraat in Nijkerkerveen. Die herinrichting van het plein, alsmede van zes omliggende straten is voor volgend jaar gepland. In het ontwerpplan zit meer parkeergelegenheid en komen er 17 senioren appartementen op de huidige locatie van de van Rootselaarschool. Daarnaast wordt gesproken over nieuwe woningen tegenover de Eben-Haezerkerk en op het terrein van het huidige Concordia dorpshuis.

 

Zomeravondconcerten vanuit de Grote Kerk Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 22 juni 2018 12:28

De 90-jarige Nijkerkse Klokkenspelvereniging verzorgde donderdag 21 juni een zomeravond beiaardconcert. Het concert stond in het teken van het afscheid van stadsbeiaardier Freek Bakker. Na het concert was er een ontvangst voor genodigden in het Tabakhuis. Volgende week donderdag is de start van de internationale zomeravondconcert-serie, concerten verzorgd door beiaardiers van het hoogste niveau waaronder een aantal uit de Verenigde Staten. Op 6 September vind er een slotconcert plaats.

 

1500 euro opgehaald voor bewoners Arkemheen

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 22 juni 2018 12:20

Het wordt er ieder jaar drukker en dat wordt alleen maar toegejuicht: de jaarlijkse haringparty bij Krijkamp den Oude. Al enige jaren wordt het netwerkevenement georganiseerd. Die traditie is voortgezet in samenwerking met Moeke Nijkerk. Niet geheel onbelangrijk: het evenement leverde ook 1500 Euro op, wat ten goede komt aan de bewoners van woonzorgcentrum Arkemheen.

 

Vragen aan college over verkeerstoename Domstraat Holkerveen

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 22 juni 2018 12:05

Ries van Elteren (de Lokale Partij) wijt de verkeerstoename op de Domstraat in Holkerveen aan het weghalen van verkeer belemmerende maatregelen op het Amersfoortse deel van de straat. Van Elteren wil weten van het college waarom die zijn weggehaald. Verder wil hij weten of Amersfoort, verantwoordelijk voor het weghalen, hierover wel overleg heeft gehad met de gemeente Nijkerk.

 

Wethouder Nijkerk bezoekt leerling basisschool

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 21 juni 2018 17:46

Wethouder Nadya Aboyaakoub is gisteren naar de Rehobothschool in Nijkerk getogen, met een goeie reden. Daniel Lok uit groep 8 kon niet aanwezig zijn op het stadhuis bij de uitreiking van de prijs voor beste leerling van het verkeersexamen. Van de 545 scholieren die meededen aan het examen behaalde Daniel de op één na beste uitslag. Uit handen van de wethouder kreeg hij alsnog zijn welverdiende certificaat alsmede een cadeaubon, een Veilig Verkeer Nederland-pen en een sleutelhanger.

 

Woninginbraak Voorthuizen in onderzoek

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 21 juni 2018 17:38

De politie zoekt getuigen van een woninginbraak in Voorthuizen eerder deze week. Daar werd ingebroken in een huis aan de Frans van Mierishof. Volgens de bewoners moet de inbraak zijn gepleegd tussen zondagmiddag en dinsdagavond. Het inbrekersgilde wist zich toegang te verschaffen tot de woning door een keukenraam open te breken. Of er spullen zijn ontvreemd wil de politie niet kwijt. Tips zijn van harte welkom bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

 

VVD: Verhogen onroerende zaakbelasting Nijkerk laatste optie

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 22 juni 2018 12:23

VVD, PRO21 en ChristenUnie/SGP sluiten niet uit dat de onroerende zaakbelasting mogelijk omhoog gaat als maatschappelijk noodzakelijke voorzieningen dreigen te verdwijnen, zegt Boudewijn vd Woerd van de VVD. De coalitie staat met dit standpunt haaks op dat van het CDA, die is fel tegenstander. Van de Woerd benadrukt dat wel eerst zal worden gekeken naar andere opties waaronder een mogelijke co-financiering. Een lastenverhoging is het allerlaatste middel waar naar gegrepen zal worden aldus de VVD-er.

 

VoorleesExpress-seizoen afgesloten in Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 22 juni 2018 12:12

Het VoorleesExpress-seizoen is in de Bibliotheek Nijkerk afgesloten. Vrijwilligers zorgden er het afgelopen jaar voor dat aan 30 kinderen werd voorgelezen maar ook dat er kon worden gespeeld en geknutseld. De VoorleesExpress is speciaal ingesteld op kinderen tussen 2 en 8 jaar die te maken hebben met een taalachterstand. Voor de afsluiting van dit seizoen waren ook de ouders van de kinderen aanwezig en kreeg ieder kind een foto ter herinnering aan dit voorlees seizoen.

 

Eerste geslaagden VSO op J.H. Donnerschool

PDF
Nieuws - Barneveld
vrijdag 22 juni 2018 11:27

Op de J.H. Donnerschool in Barneveld zijn voor het eerst officiële diploma’s uitgereikt aan geslaagde leerlingen van het Voorgezet Speciaal Onderwijs (VSO). 13 leerlingen van de school slaagden voor hun diploma VMBO, waaronder zelfs 1 leerling cum laude. De school zegt blij te zijn dat het ingezette verbetertraject vruchten afwerpt en dat ondermeer resulteerde in een samenwerking met De Meerwaarde. Binnenkort volgt ook een samenwerking met het Johannes Fontanus College.


 

Lampenkap vat vlam in bedrijf Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 21 juni 2018 17:42

De brandweer heeft woensdagmiddag 20 juni rond twee uur moeten uitrukken voor een brand bij een bedrijf aan de Ohmstraat in Nijkerk. Oorzaak van de brand was een fohn die was neergezet om een lampenkap te drogen. Het ging mis toen de fohn omviel en de lampenkap vervolgens vlam vatte. Door snel handelen wisten medewerkers de lampenkap naar buiten te werken waar het vuur geblust werd. De toegesnelde brandweer heeft zorggedragen voor ’t nablussen en heeft het pand geventileerd. Er vielen geen gewonden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>