Koppelingen

Regio Sportnieuws

Sport | Omroep Nijkerk

Ermelo: Dindoa 1 wint van HKC, Dindoa 2 wint van MIA

PDF
Sport - Korfbal
maandag 22 mei 2017 09:58

Het eerste team van korfbalvereniging Dindoa uit Ermelo heeft zaterdag makkelijk gewonnen in de uitwedstrijd tegen het Utrechtse HKC. Het werd 15-25. Daarmee houdt Dindoa druk op Nova voor het kampioenschap. In het begin ging de wedstrijd van de nummer twee in de poule, Dindoa tegen de nummer drie in de poule HKC, redelijk gelijk op. Jonathan van der Beek opende de score waarna HKC direct de gelijkmaker zette. Kasper Velgersdijk sloot de score van Dindoa af door een kleine kans onder de korf goed te benutten waarmee de eindstand van 15-25 werd bereikt. Als het Bilhovense Nova punten laat liggen, kan Dindoa kampioen worden. Dindoa 2 deed erg goede zaken door met 17-19 te winnen van MIA. Hiermee deelt het tweede de eerste plaats met Telstar 2 en kan ook nog kampioen worden. 

Korfballers De Meeuwen Putten winnen van DOS

PDF
Sport - Korfbal
maandag 22 mei 2017 09:48

De korfballers van De Meeuwen hebben de thuiswedstrijd tegen KV DOS Kampen gewonnen met 23-18. De focus bij DOS ligt niet direct bij de laatste competitiewedstrijden. De kans is klein dat DOS rechtstreeks degradatie kan ontlopen. De tegenpartij speelde bij vlagen goed, maar was niet constant genoeg in het afronden van de kansen. Vanaf 2-2 nam De Meeuwen het heft in handen. Via 5-2 liep het uit naar 10-4. Nog voor rust kwam DOS wat dichterbij: 12-8. Iedere keer als de Kampenaren weer tot twee doelpunten verschil terugkwamen, was het De Meeuwen die daarna als eerste scoorde. In de slotfase, bij 19-15 liep De Meeuwen opnieuw uit naar een voorsprong van acht doelpunten. De inhaalrace van DOS stokte bij 23-18. Bij die stand floot scheidsrechter Mantel af. 

Straatvoetbaltoernooi Nijkerk van start

PDF
Sport - Voetbal
donderdag 18 mei 2017 17:22

Op het schoolplein van basisschool De Koningslinde is woensdag 17 mei voor de zesde keer het 2tegen2 straatvoetbaltoernooi van start gegaan. Ook dit jaar strijden de groepen 5 t/m 8 weer om de felbegeerde titel beste straatvoetballer(ster) van Nijkerk. Er is een categorie voor meisjes en een categorie voor jongens. Er vinden nog diverse voorronden plaats, voordat de grote finale in het centrum van Nijkerk wordt gespeeld. Er wordt op 24 mei nog gespeeld in de Voetbalkooi van de Ichthus, 31 mei voetbalkooi Baggelaar, 7 juni plein school Holk, 21 juni voetbalkooi Hoevelaken en op 28 juni word de finale gespeeld in het centrum van Nijkerk. Kinderen kunnen zich aanmelden op de voorronde/locatie waar zij willen spelen. Meer info op www.jongerenwerknijkerk.nl. Bron en foto: Kees van den Heuvel. 

Gerrit Garrits ontmoet idool Donny van de Beek

PDF
Sport - Voetbal
woensdag 17 mei 2017 13:55

Gerrit Garrits uit Lunteren had de avond van zijn leven. Op het complex van voetbalvereniging Veensche Boys had hij dinsdagavond een ontmoeting met zijn idool Donny van de Beek. Eerst was er een interview met de oud-speler van Veensche Boys en daarna mocht Gerrit, voor de lens van fotografe Mathilde Dusol, wat dollen op het veld met de Ajacied. Het interview en de fotoreportage worden geplaatst in een boekwerk van Careander, getiteld ‘Bijzonder talent’, waar journaliste Maranke Pater en Anja Vedder van Careander aan werken. In dit boek, dat gemaakt wordt in het kader van het vijftigjarige bestaan van de organisatie, staan mensen met een beperking en hun talent centraal. Met name cliënten van zorgorganisatie Careander komen aan bod. Bron en foto: Kees van den Heuvel. 

Putten: Bart Brouwer finisht knap in Marokko

PDF
Sport - Motorsport
dinsdag 16 mei 2017 08:13

Tijdens de Merzouga rally die afgelopen week plaatsvond in Zuid-Marokko, heeft het team van Arjan Brouwer onder de naam 'Desert Fox Team' meegedaan met de 42-jarige Edwin vd Brink uit Garderen en de 21-jarige Bart Brouwer uit Putten. Edwin viel op dag 1 hard van zijn motor maar startte ondanks de pijn de tweede dag toch. Edwin werd echter als gevolg van een schouderblessure en uitdroging genoodzaakt uit te vallen. Bart wist zich tijdens de uitzonderlijke omstandigheden staande te houden. Ook was er een tweedaagse Marathon etappe zonder assistentie van 480 km waarbij hij alleen sliep in een tent van de organisatie in een zware zandstorm, en kwam knap als 21e binnen na deze twee dagen. Bart mag door het behalen van de finish automatisch meedoen aan de Dakar rally in 2018 in Argentinie.
 

Sparta Nijkerk verliest finale Districtsbeker Oost

PDF
Sport - Voetbal
zaterdag 20 mei 2017 18:58

Onder het oog van ruim 2000 toeschouwers heeft Sparta Nijkerk de finale om de Districtsbeker Oost verloren van CSV Apeldoorn. Pas na penalty's kon de winnaar worden aangewezen. Sparta begon sterk aan de wedstrijd en leidde al snel met 0-2 door doelpunten van Ali Alkan en Janic Makizodila. De Spartanen waren in de eerste helft oppermachtig en niets leek hen van de winst te kunnen houden. Totdat CSV na rust het roer snel omgooide en op gelijke hoogte kwam. CSV is in deze periode de bovenliggende partij ook al moet doelman Patrick Jansen met een knappe redding in de 59e minuut voorkomen dat Sparta de 2-3 maakt. Na een doelpuntloze verlenging kwam het aan op strafschoppen. In totaal waren er negen nodig om de winnaar te bepalen, Richard van Schooten had namens CSV Apeldoorn de eer om de winnende penalty binnen te knallen waarna Sparta Nijkerk met een tweede plek terug naar Nijkerk mocht keren.

 

Kwart finale Beker VSG Ermelo

PDF
Sport - Algemeen
woensdag 17 mei 2017 14:04

De strijd om de bekers bij VSG Ermelo was zwaar. Bijna alle partijen duurden lang en waren lang onbeslist. Geitenbeek leek vanaf het begin wat beter te staan dan Bosch. Na een foutje ging het echt mis en hij gaf op. Schulz kon onvoldoende weerstand bieden aan Van den Broek. Van Enk won van Bleeker. Shakhverdian speelde weer met zwart, deze keer tegen Westra. Bij het tweede remiseaanbod zag Shakhverdian ook in dat er niet meer in zat. Westra gaat dus door. Voor de Rapidcompetitie waren er drie groepen van vier gevormd die in de zaal, in het café en buiten speelden. Groep 1: Van Setten en de Hoop elk 2,5 punt, West 1 en Boterenbrood 0 Groep 2: Sparling en Wattez elk 2 punten, tegen Vecht en Wolters 1 Groep 3: Haout 3, H. Miedema, 2, Askarzada 1 en W. Miedema 0. 

Eerste plaats voor carrouselteam Kraaij Nijkerkerveen

PDF
Sport - Algemeen
dinsdag 16 mei 2017 08:28

Het carrouselteam van Ruitersportcentrum Kraaij is zondag in Bunschoten tijdens de wedstrijd in de eerste divisie voor paarden op de eerste plaats geëindigd. De jury beloonde de proef van het team met 77,038 punten wat goed was voor de hoogste positie, met een verschil van ruim 2 punten op de nummer twee. Hiermee heeft de groep van de Nijkerkerveense manege een startkaart in de wacht gesleept voor het NK Carrouselrijden dat op zondag 2 juli in Haarlem wordt gehouden. Hier meet het team zich met de beste groepen in de wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap. Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten in de paardensport. Het ponyteam rijdt op zondag 28 mei een thuiswedstrijd in Nijkerkerveen in de eredivisie voor pony's. 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 730